Опушен грим в 5 стъпки

Автор: Vipe [fbshare url=“http://dancebook.bg/opushen-grim-v-5-stupki/“ type=“button“ float=“right“]

Отлично знаем, че в хода на времето модната история не само в грима, но и навсякъде другаде, има навика да се преповтаря. По този начин в нея винаги намират място вечно модерните основни форми и цветни палитри в гримирането наричани още „ Ever Green “ похвати и визия. Актуалните творения и тенденции в миналото са  модерни и днес и продължават да впечатляват идейно със своя уникален вид и оригиналност. Такова е червеното червило на Мерилин Монро и черната очна линия на Клеопатра, превърнали се в неуспорима класика.
В настоящата статия ще се постараем да ви дадем полезни съвети за един от доказалите се вече „ Ever Green “ макиажи, а именно опушеният грим. Тъй като една професионална танцьорка е необходимо винаги да бъде актуална и модерна, решихме тъкмо той да бъде и главният герой на статията. Неговата сила и практичност се крие най – вече в това, че е винаги на мода. А когато искате да покорите аудиторята си с ослепителна и ефектна визия, опушеният грим е перфектен за тази цел. Как ще постигнете нужния резултат? Следва да разберете сега.

За да сътворите съвършен опушен грим е много важно цветовете на нанесените сенки да преливат една в друга плавно като се внимава между тях да няма рязка видима граница.
С подбраните от нас съвети целим да ви помогнем и насочим как без много усилия да постигнете желания ефект като избегнете неприятните ситуации в процеса на гримиране.
Подбор на цветове и видове сенки:
Въпреки широко употребяваната комбинация от черни и сиви сенки, използвана за опушения ефект на клепачите, този макиаж може да се постигне и с друга палитра от цветове.
Отлично съчетани могат да бъдат:
 – светло кремава основа в цвят „ шампанско “ с тъмносини сенки;
 – прасковена основа с тъмнозелени сенки;
 – златиста основа с тъмно лилави сенки;.
Основното в техниката на нанасяне на такъв тип грим е, че ще ви бъдат нужни два основни  цвята сенки – тъмен и светъл тон. Свободни сте да използвате и други техни багри и нюанси, спазвайки същия контраст.
Перлени или матирани сенки?
Матираните сенки са по-добри по принцип, когато трябва да се комбинират, но ако искате малко повече блясък в погледа може да използвате перлени сенки за светлия тон без никакъв проблем.
Под формата на пудра или подобни на крем?
Препоръчваме ви да използвате сенките на прах, защото при кремообразните поставянето и смесването им е по-сложно.
Инструменти на грима – молив и спирала:
Най – добрият вариант за цвета на молива за очи е класическото черно или тъмно сиво, но ако решите можете да експериментирате с тъмносиньо или лилаво. А спиралата най – добре ще е да бъде черна, защото е универсална за всички цветове сенки.

Опушен грим в 5 стъпки:

1. Подготовка – преди да нанесете цветовата гама от сенки върху клепачите е добре да подготвите кожата около очите с основа за грим или пудра. Така ще избегнете неприятното размазване на грима. Освен това ще имате възможността да сложите и фиксирате по – прецизно самите сенки.
2. Очертание с молив върху очите – изрисувайте както горния, така и долния клепач. Горният започнете с тънка линия от вътрешния ъгъл на окото като постепенно я  удебелявате в посока на външния ъгъл. Ако имате малки очи или не търсите прекалено фаталната визия ви препоръчваме да очертаете само 1/3 от долния клепач. Размажете линиите от молива с четка/апликатор за сенки. Ако моливът ви има вградена гумичка използването и също много ще ви улесни.
3. Нанасяне на светли сенки – с широка четка за очи или апликатор с по-голяма основа (в зависимост от това кое от двете ще използвате) поставете светлите сенки на клепача, в областта под веждата и във вътрешният ъгъл на окото.
4. Нанасяне на тъмни сенки – с  по-малка четка/апликатор поставете тъмните сенки във външния ъгъл на окото в тази форма „>“, издължавайки контура на грима в подобен на котешки очи вид. Движете четката навътре, като нанасяте сенките само върху очертания клепач. След това използвайте по-тънка четка за долния клепач, като нанaсяте сенките възможно най-близо до миглите. Двата цвята, които ще използвате, трябва да се слеят, така че не се тревожете да минете с апликатора върху клепача още няколко пъти. За финал нанесете още веднъж от светлите сенки под веждите и във вътрешния ъгъл на окото.
5. Спирала за завършек – ако нанесете 2 слоя от нея ще придадете на миглите си красива дължина и обем.

Освен вече подготвеният вид на опушения грим държим да подчертаем, че в готовност трябва да се приведе и останалата част на лицето. Важността на тази подготовка за всеки тип грим е определяща за това как той ще изглежда накрая. Нанасянето на основата има за цел да придаде необходимата свежест, гладкост и чистота на лицето, скривайки проблемните части на кожата като тъмни кръгове, лунички и неравномерен тен. А пудрата и ружът слагат финалните щрихи, с които го правят цялостно завършен.

 

Опушеният грим е начин на гримиране, за който техниката е определяща. Именно тя е причината за опушения ефект, който се придава на очите. Правилното смесване на цветовете е знак, не само за добра техника, но и за художествени способности, с които можете приятно да изненадате и впечатлите своята аудитория.

[related_posts limit=“10″] [fbcomments]

 

Към началото