Магията на Мия Майкълс


Уникалният хореографски стил на Мия Майкълс докосва както танцьорите, така и публиката по целия свят. От сцената до големия екран, Мия е превърнала танца в уникални произведения, вдъхновени и изпълнени с голяма страст и красота. Постепенно тя налага своя стил и визия в бранша като по този начин предизвиква широкото търсене на нейната работа както от други новатори, така и от известни личности, певци, танцови школи и образователни институции.

На малкия екран Мия е една от най – популярните съдии и поддържащ хореограф за телевизия „FOX“ и предаването „So, You Think You Can Dance“. Също така е печелила награди „Еми“ за забележителната си хореография в телевизионното предаване. А това помага и изстрелва директно „So, You Think You Can Dance” на наградите на „Reality TV” през 2008 година, където печели отличието „Най – добро реалити шоу”. В допълнение, нейния изявен професионализъм в шоубизнеса и предоставя възможността да сподели своя талант като редовен съдия и специалист в шоуто.

След като накратко ви запознахме със съвременната легенда Мия Майкълс, сега искаме да обърнем малко внимание на нейното детство и как мечтата и да стане хореограф се реализира във времето.
Още като младо момиче и тийнеджър, Майкълс става преподавател и хореограф в танцовото студио на баща си. Въпреки удивителния си талант да танцува, тя никога не е имала опита на професионален танцьор. Като най–голямото дете в семейство на танцьори, Мия не получава тази възможност да се развие като танцов изпълнител, а причината за това се явява проблемът, който има с килограмите. Но вместо това да я откаже от мечтата и да изгради кариера в областта на танцовото изкуство, тя се мотивира още повече да докаже себе си независимо от всичко. Именно така се заражда идеята да създаде и изгради нещо свое, уникално и невиждано до сега.  А с това решение както виждаме, съвсем не е сбъркала.

Точно тази неповторимост в работата на Майкълс бележи и нейния огромен успех. Тя откровено вярва, че уникалният стил е постигнат именно поради факта, че никога не е танцувала професионално. По нейни думи обучението при други хореографи би изкривило доста призмата на нейния поглед, което нямаше да и позволи да има този единствен по рода си маниер и похват на работа.
Нейната оригиналност и отдаденост проличават навсякъде, където взима участие. А това на свой ред и носи богатия натрупан опит, който има на хайлайф сцената. Името и се нарежда редом с известни имена като Селин Дион, Мадона, Рики Мартин, Глория Естефан и Принс, за които прави хореографиите на техни концерти и турнета по целия свят. Притурка към тези многобройни участия са и проявите и на „ Broadway ”, където Мия представя произведенията си „ If These Shoes Could Talk ” и „ Fort Chaffee ”
Посвещаването, което внася Майкълс в работата си, става нейна запазена марка, а неописуемото присъствие, с което изпълва концертните зали очарова постоянно многобройната и публика. В последствие всичко това се явява причина да бъде отличена с престижната наградата „ Tom Adams “ за отдадената и работа в „ TITAS ” – „ Texas International Theatrical Arts Society “. Знанията и професионализма на Мия в сферата на танците са я направили един от големите хореографи търсени по цял свят. Доказателство за това са преподавателските и позиции в „ Alvin Ailey “, „ The Joffrey Ballet “ и международният танцов фестивал в Италия.

Майкълс непрекъснато търси нови вдъхновения за творчеството си. Нейните ученици и последователи я смятат за наистина въздействащ и незабравим човек. Прекрачвайки пределите на познатото, тя докосва живота на хората, внасяйки в него многото страст и красивата емоция, които носи танцът. Мия е прекрасен пример за това, че нищо не е невъзможно и че усърдната работа винаги носи след себе си подобаващо признание и заслужен успех.