Магията на Мия Майкълс

Уникалният хореографски стил на Мия Майкълс докосва както танцьорите, така и публиката по целия свят. От сцената до големия екран, Мия е превърнала танца в уникални произведения, вдъхновени и изпълнени с голяма страст и красота. Постепенно тя налага своя стил и визия в бранша като по този начин предизвиква широкото търсене на нейната работа както от други новатори, така и от известни личности, певци, танцови школи и образователни институции.

На малкия екран Мия е една от най – популярните съдии и поддържащ хореограф за телевизия „FOX“ и предаването „So, You Think You Can Dance“. Също така е печелила награди „Еми“ за забележителната си хореография в телевизионното предаване. А това помага и изстрелва директно „So, You Think You Can Dance” на наградите на „Reality TV” през 2008 година, където печели отличието „Най – добро реалити шоу”. В допълнение, нейния изявен професионализъм в шоубизнеса и предоставя възможността да сподели своя талант като редовен съдия и специалист в шоуто.

След като накратко ви запознахме със съвременната легенда Мия Майкълс, сега искаме да обърнем малко внимание на нейното детство и как мечтата и да стане хореограф се реализира във времето.
Още като младо момиче и тийнеджър, Майкълс става преподавател и хореограф в танцовото студио на баща си. Въпреки удивителния си талант да танцува, тя никога не е имала опита на професионален танцьор. Като най–голямото дете в семейство на танцьори, Мия не получава тази възможност да се развие като танцов изпълнител, а причината за това се явява проблемът, който има с килограмите. Но вместо това да я откаже от мечтата и да изгради кариера в областта на танцовото изкуство, тя се мотивира още повече да докаже себе си независимо от всичко. Именно така се заражда идеята да създаде и изгради нещо свое, уникално и невиждано до сега.  А с това решение както виждаме, съвсем не е сбъркала.

Точно тази неповторимост в работата на Майкълс бележи и нейния огромен успех. Тя откровено вярва, че уникалният стил е постигнат именно поради факта, че никога не е танцувала професионално. По нейни думи обучението при други хореографи би изкривило доста призмата на нейния поглед, което нямаше да и позволи да има този единствен по рода си маниер и похват на работа.
Нейната оригиналност и отдаденост проличават навсякъде, където взима участие. А това на свой ред и носи богатия натрупан опит, който има на хайлайф сцената. Името и се нарежда редом с известни имена като Селин Дион, Мадона, Рики Мартин, Глория Естефан и Принс, за които прави хореографиите на техни концерти и турнета по целия свят. Притурка към тези многобройни участия са и проявите и на „ Broadway ”, където Мия представя произведенията си „ If These Shoes Could Talk ” и „ Fort Chaffee ”
Посвещаването, което внася Майкълс в работата си, става нейна запазена марка, а неописуемото присъствие, с което изпълва концертните зали очарова постоянно многобройната и публика. В последствие всичко това се явява причина да бъде отличена с престижната наградата „ Tom Adams “ за отдадената и работа в „ TITAS ” – „ Texas International Theatrical Arts Society “. Знанията и професионализма на Мия в сферата на танците са я направили един от големите хореографи търсени по цял свят. Доказателство за това са преподавателските и позиции в „ Alvin Ailey “, „ The Joffrey Ballet “ и международният танцов фестивал в Италия.

Майкълс непрекъснато търси нови вдъхновения за творчеството си. Нейните ученици и последователи я смятат за наистина въздействащ и незабравим човек. Прекрачвайки пределите на познатото, тя докосва живота на хората, внасяйки в него многото страст и красивата емоция, които носи танцът. Мия е прекрасен пример за това, че нищо не е невъзможно и че усърдната работа винаги носи след себе си подобаващо признание и заслужен успех.

3 коментара за “Магията на Мия Майкълс

  1. Отлично написана статия! Поздравления за автора!

  2. Great posting. Thank you for your ideas on this topic.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Към началото